28 Ocak 2011 Cuma

Tanrı yarattıklarına küfür ederse!

Tanrı yarattıklarına küfür ederse; birden fazla anlam çıkarmak gerekir bu öfkeli ve kinci tavrından. Her şeyi yaratma yada yok etme gücüne sahip bir varlık neden küfür eder? Rakip Tanrı’ya inanan holiganları tehtid etmesi bir yana küfür etmesinin sebebi nedir? Kendisini kabul etmeyenleri neden köpekle eş tutar? Ağzı bozuk olmasının nedeni öfkesine yenik düşmesimidir?

"Kibirlenip de kendilerine yasak edilen şeylerden vazgeçmeyince onlara:
Aşağılık maymunlar olun! Dedik’’ Araf 166 .

"Ve işte onlar, sapıkların ta kendisidirler'' Ali imran 90.

"
bir sapıklık içindedirler.'' İbrahim-3.

" Ey iman edenler!
Müşrikler bir pisliktirler.'' Tevbe 28.

"
kafirlerin durumu, sadece çobanın bağırıp çağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer.'' Bakara 171.
 
‘’De ki: Allah katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi?
Allah'ın lanetlediği ve gazap ettiği, aralarından maymunlar, domuzlar ve tağuta tapanlar çıkardığı kimseler. İşte bunlar, yeri (durumu) daha kötü olan ve doğru yoldan daha ziyade sapmış bulunanlardır.’’ Maide 60.

".
Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte ayetlerimizi yalanlayan toplumun durumu böyledir." Araf 176.

"Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslam'a açar; kimi de saptırmak isterse göğe çıkıyormuş gibi kalbini iyice daraltır.
Allah inanmayanların üstüne işte böyle pislik yağdırır.''  Enam 125.

Tanrı’yı bu kadar öfkelendiren,  takmayan ve küfürü yiyen İnsanoğlu bilmezmi ki her şeye gücü yeten bir varlığı kızdırmıştır? Geçmişi, geleceği, olabilecek iken olmamış olanı hatta yarattığı İnsanların kendilerinin haberi bile yokken aklından geçenleri biliyor olması gibi ultra üstün bir yetenekte olan Tanrıyı bu kadar öfkelendiren ve küfür ettiren gerçek nedir? Dikkat edilecek olursa çoğunlukla Tanrı; kendisini Tanrı olarak kabul etmeyen ve tapınmayı red edenlere küfür ediyor, emirlerini dinlemeyenlere küfür ediyor. Kendisine hiçbir zaman tapınmayacağını bildiği ve üstelik tapınmasın diye kendisinin yarattığını söylediği bir aciz varlığa küfrediyor. Evet küfür haznesi biraz zayıf yada sansürlenmiş bir yorumla okuyoruz bütün bu küfürleri ama Tanrı küfür ediyor, tıpkı öfkelenmiş ve kendini kontrol edemeyen bir İnsan gibi hemde…

Kaynak:
1- Kuran